Температура мотор 1,6 АБУ

• Автор темы toshev
  • Дата начала
  • Ответы 5
  • Просмотры

toshev

Просто заглянул
Реакции
0
Город
None
Здравейте,
аз съм от България и моля за малко помощ, моят Гольф 1.6 94 също беше започнал да ме притеснява, като градско държи 90-100 градуса, а понякога на дълъг път(обикновено в голям баир) вдига 95-98. Първо смених течноста и промих радиатора, после смених термостата ( 87"), но това продължи!
След това купих нов температурен датчик, но се оказа че с него държи 110", и го върнах със страшни псувни в магазина. И нарая какво направих. Взех два скъпи мултицети и им наврях термодвойките в разширителния съд. Резултата беше следния :
-температура на мултицета 86", температура на датчика в таблото 90"
-при 92" на мултицета се включи перката ( 96-97 на таблото)
-при падане на 86-85" на мултицета изключи перката (90" на таблото)

Някой знае ли ( отварял ли е таблото отвътре) как се ремонтира термометъра на таблото? Има ли някакъв винт с който да се настри стрелката, защото показва 5-6 градуса повече?

Вие имали ли сте такъв проблем с вашите Гольф 3?

toshev написал(а):
Здравейте,
аз съм от България и моля за малко помощ, моят Гольф 1.6 94 също беше започнал да ме притеснява, като градско държи 90-100 градуса, а понякога на дълъг път(обикновено в голям баир) вдига 95-98. Първо смених течноста и промих радиатора, после смених термостата ( 87"), но това продължи!
След това купих нов температурен датчик, но се оказа че с него държи 110", и го върнах със страшни псувни в магазина. И нарая какво направих. Взех два скъпи мултицети и им наврях термодвойките в разширителния съд. Резултата беше следния :
-температура на мултицета 86", температура на датчика в таблото 90"
-при 92" на мултицета се включи перката ( 96-97 на таблото)
-при падане на 86-85" на мултицета изключи перката (90" на таблото)

Някой знае ли ( отварял ли е таблото отвътре) как се ремонтира термометъра на таблото? Има ли някакъв винт с който да се настри стрелката, защото показва 5-6 градуса повече?

Вие имали ли сте такъв проблем с вашите Гольф 3?

сорри, если я все правильно понял, то:
попробуй пропаять стабилизатор панели приборов, заодно осмотри контакты на панели приборов и датчике...
скорее всего прибор стрелочный подвирает... удачи...

Помню, у меня тоже скакала стрелка 90-100 на моем ABU. Что я только не делал, так причину и не выяснил.
А вот на предыдущем моем ААМ и на тепершнем ADZ стрелка ровно 90 держит и никуда не скачет.
Так что, то скорее всего конструктивные особенности ABU.

Благодаря колеги, :))))))
Ако някои е имал такъв проблем моля да ми пише за да се справим заедно!
Поздрави от България !!!

toshev написал(а):
Благодаря колеги, :))))))
Ако някои е имал такъв проблем моля да ми пише за да се справим заедно!
Поздрави от България !!!

это значит все хорошо??? :unsure: :rolleyes:

Назад
Сверху Снизу